Holdbeskrivelse

Velkommen til

Fløng-Hedehusene Idræts Svømme Klub's

hjemmeside.

 

HOLDBESKRIVELSER

 

Undervisningen er baseret på at det skal være sjovt at lære. Generelt gælder at børnene skal kunne modtage og forstå kollektive beskeder, og forholde sig i ro mens der gives beskeder, så alle kan høre hvad træneren siger.

 

Se detaljerne under hvert enkelt hold

 

 

BABYSVØMNING: (25 minutter/uge)

Foregår i varmtvandsbassinet. Her lægges vægt på at barn og forældre har det sjovt sammen med bl.a sanglege og dykkelege. Svømningen medvirker til at styrke barnets motorik og hjælper til at bevare barnets vandglæde. Samtidig får barnet en naturlig respekt for vandet, og evnen til selvredning opøves. Husk at børnene skal anvende specielle babysvømme bukser(følg Fløng svømmehals retningslinier).

 

 

Leg og plask (25 min/uge)

For børn i alderen 3-6 år sammen med en forælder i det store bassin. Holdet er primært for børn der ikke er klar til haletudseholdet eller har vandskræk.

Her er forælder og barn sammen i vandet, og forælderen fungerer som trænerens og barnets hjælper til at modtage og forstå en besked. Der arbejdes med at komme i vandet, at lære at flyde, at bevæge sig i vand, samt det vigtigste - en masse leg og gennem legen introduceres børnene til svømning på ryggen og på maven, dykning & hop i fra kant.

Klubben anbefaler brug af våddragter.

 

 

HALETUDSER: (25 minutter/uge)

Holdet for de yngste svømmere (fra 4-5 år) og hvor I er i det store bassin, men du behøver ikke at kunne bunde. Vi leger rigtig meget – for vi lærer gennem kontrolleret leg. Derfor anvender vi også legeredskaber. I starten er vi i den lave ende, men vi stifter også bekendtskab med den dybe ende. Vi starter med bælte og evt. vinger, og arbejder hen imod at der ikke anvendes hjælpemidler . Vi arbejder med grundelementer så som at hoppe i vandet, at få hovedet under vandet og vi lærer at flyde. Der introduceres til grundelementerne i svømning – bl.a. leger vi delfiner, for at få delfinbevægelsen ind i kroppen så tidligt som muligt.

Klubben anbefaler brug af våddragter.

 

 

FRØER: (25 minutter/uge)

Vi leger – formålet er at blive helt fortrolige med vandet. Der er mulighed for at have vinger og bælte på frem til efterårsferien , derefter er der kun mulighed for at anvende bælte og kun i det omfang træneren anser det som nødvendigt. Vi laver flydeøvelser, og vi skal lære at have hovedet helt ned under vandet, så vi kan dykke. Vi lærer at springe fra kanten og vi laver delfinbevægelser, raketstarter og kolbøtter, fordi disse bruges i flere svømmearter/vendinger. I løbet af året arbejder vi med rygcrawl og crawl. Vi svømmer både på den korte og den lange led – altså både i den lave og i den dybe ende.

Våddragter kan forsat være en god ide.

 

 

Søheste (MINI LET ØVEDE): (30 minutter/uge)

Vi lægger langsomt mere vægt på svømmetræning frem for leg. Der er ingen hjælpemidler i form af bælter med mindre træneren anser det som nødvendigt. På dette hold har vi fokus på den videre træning med svømmearterne crawl og rygcrawl, korrekt vejrtrækning & vendingerne.

 

 

Blæksprutter (LET ØVEDE): (40 minutter/uge)

Vi har vægt på svømmetræningen og leger med fokus på fællesskab. På dette hold er vi helt fortrolige med hele bassinet – både i lav og i dyb ende. Vi leger stadig delfiner og vi arbejder videre med rygcrawl, crawl og vendinger. Vi starter på at lære brystsvømning og hovedspring. Vi svømmer f.eks. med plader for at træne ”rigtige ben”. Der anvendes ikke bælte på dette hold.

 

 

Hajer (MINI ØVEDE): (40 minutter/uge)

Vi fortsætter med træningen med fokus på korrekte stilarter. Distancerne øges til mere end 50 m, så der også er plads til at øve vendinger og så skal vi blive gode til at dykke efter spændende ting på bunden. Vi lærer at træde vande og øver os i at bjærge en kammerat.

Behøver vi nævne at der på dette hold ikke kan anvendes bælte!

 

 

Spækhuggere (ØVEDE): (45 minutter/uge)

For at gå på dette hold skal du kunne svømme crawl, rygcrawl og brystsvømning. Hvis du ikke allerede kan svømme disse stilarter med "rigtig" regelmæssig vejrtrækning, lærer du dette på holdet. Vi arbejder med at forbedre teknikken indenfor de nævnte stilarter og øver vendinger til de enkelte stilarter. Desuden arbejder vi med undervandstag i forbindelse med vendingerne. Vi træner arm- og ben-teknik hver for sig, og så starter vi på at lære butterfly.

 

MEGET ØVEDE:  (2 gange pr. uge,  i alt 120 minutter)

For at gå på dette hold skal du kunne svømme alle fire stilarter. Vi fortsætter med finpudsningen af teknikken - også i vendingerne.

Vi svømmer længere distancer, 2.000 – 3.000 meter pr. træningspas.

Programmerne læses fra tavle – med supplerende kommentarer og vejledning fra træneren.

 

Eventuelle ønsker om deltagelse i svømmestævner skal aftales med træneren og klubben.

 

Det forventes at du møder til træning hver gang og skulle de være forhindret i at deltage en enkelt gang, så husk at melde fra til din træner. Dvs. at vi har mødepligt på dette hold.

 

 

VOKSNE, begyndere: (40 minutter/uge)

Det er aldrig for sent at lære at svømme - så uanset om du ikke kan svømme eller om der er en eller flere af de fire stilarter (rygcrawl, bryst, crawl eller butterfly) du gerne vil lære, så kom og deltag på dette hold. Der er naturligvis mulighed for at anvende hjælpemidler.

 

VOKSNE,  øvede: (40 minutter/uge)

Motionssvømning for voksne. Der er mulighed for at lave individuelle programmer efter deltagernes ønsker og behov, så uanset om du vil lære at svømme, have tjekket din teknik eller ”bare” svømmer for at motionere, så er du velkommen på holdet. Her er mulighed for at anvende hjælpemidler.

 

 

T: (120 minutter/uge samt landtræning)

Holdet du bliver valgt ud til når FHISK og STT(Swim Team Taastrup) vurderer, at du kan blive en dygtig konkurrencesvømmer. Holdet trænes også i samarbejde med STT, og vi træner to gange om ugen.

 

Holdet består af de yngste konkurrencesvømmere i både FHISK og STT. Målet er at deltage i nogle lokale stævner, samt Høje Taastrup Kommunemesterskaber. (aldersgruppe: 8 år og yngre)

 

 

TRIATLETERNE: (90 minutter/uge)

 

På dette hold er der svømmetræning for triatleter og rutineret svømmer - og behøver vi så at sige at de svømmer langt og hurtigt.

 

 

 

Fløng-Hedehusene Idræt, Svømmeklub © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use

C/O Formand Mette Vestergaard • Formand@FHISK.dk • CVR 12794614