HOLDBESKRIVELSER

Generelt gælder at børnene skal kunne modtage og forstå kollektive beskeder…

 

HALETUDSER: (25 minutter/uge)

Holdet for de yngste svømmere (fra 4-5 år) og hvor I er i det store bassin, men du behøver ikke at kunne bunde. Vi leger rigtig meget – for vi lærer gennem kontrolleret leg. Derfor anvender vi også legeredskaber. I starten er vi i den lave ende, men vi stifter også bekendtskab med den dybe ende. Vi starter med bælte og evt. vinger, og arbejder hen imod at der ikke anvendes hjælpemidler . Vi arbejder med grundelementer så som at hoppe i vandet, at få hovedet under vandet og vi lærer at flyde. Der introduceres til grundelementerne i svømning – bl.a. leger vi delfiner, for at få delfinbevægelsen ind i kroppen så tidligt som muligt.

Klubben anbefaler brug af våddragter.

 

FRØER: (25 minutter/uge)

Vi leger – formålet er at blive helt fortrolige med vandet. Der er mulighed for at have bælte på frem til efterårsferien , derefter er der kun mulighed for at anvende bælte og kun i det omfang træneren anser det som nødvendigt. Vi laver flydeøvelser, og vi skal lære at have hovedet helt ned under vandet, så vi kan dykke. Vi lærer at springe fra kanten og vi laver delfinbevægelser og kolbøtter, fordi disse bruges i flere svømmearter/vendinger. I løbet af året arbejder vi med rygcrawl og crawl. Vi svømmer både på den korte og den lange led – altså både i den lave og i den dybe ende.

Våddragter kan forsat være en god ide.

 

Søheste (MINI LET ØVEDE): (30 minutter/uge)

Vi lægger langsomt vægt på svømmetræning frem for leg og  er der ingen hjælpemidler i form af bælter med mindre træneren anser det som nødvendigt. På dette hold har vi fokus på den videre træning med svømmearterne, korrekt vejrtrækning & vendingerne.

 

Blæksprutter (LET ØVEDE): (40 minutter/uge)

Vi leger med fokus på fællesskab og svømning. På dette hold er vi helt fortrolige med hele bassinet – både i lav og i dyb ende. Vi leger stadig delfiner og vi arbejder videre med rygcrawl, crawl og vendinger. Vi starter på at lære brystsvømning og hovedspring.. Vi svømmer f.eks. med plader for at træne ”rigtige ben”. Son udgangspunkt anvendes ikke bælter.

 

Hajer (MINI ØVEDE): (40 minutter/uge)

Vi fortsætter med træningen med fokus på korrekte stilarter, distancerne øges til mere end 50 m, så der også er plads til at øve vendinger og så skal vi blive gode til at dykke efter spændende ting på bunden

Behøver vi nævne at der på dette hold ikke kan anvendes bælte!

 

Spækhugger (ØVEDE): (45 minutter/uge)

For at gå på dette hold skal du kunne svømme crawl, rygcrawl og brystsvømning. Hvis du ikke allerede kan svømme disse stilarter med regelmæssig vejrtrækning, lærer du det på dette hold. Vi arbejder med at forbedre teknikken indenfor de nævnte stilarter og vendinger til de enkelte stilarter, og desuden arbejder vi med undervandstag ifm vendingerne. Vi træner arm- og ben-teknik hver for sig, og så starter vi på at lære butterfly.

 

MEGET ØVEDE:  (2 gange pr. uge,  i alt 180 minutter)

Vi svømmer længere distancer , 2.000 – 3.000 meter pr. træningspas. Og vi forsætter med finpudsningen af teknikken i alle stilarter.

Programmerne læses fra tavle – med supplerende kommentarer og vejledning fra træneren.

På dette hold er der mulighed for at deltage i svømmestævner. Hvis dette ønskes skal en voksen være indstillet på at give en hånd med som hjælper – eller måske som tidtager (kræver et tidtager-kursus, og tager en aften).

Der er egenbetaling for stævnedeltagelse, træningsophold og lign.

Vi  forventer at du møder hver gang  og skulle du være forhindret i at deltage en enkelt gang, så husk at melde fra til din træner. Dvs at vi har mødepligt til dette hold.

 

VOKSNE: (40 minutter/uge)

Motionssvømning for voksne. Der er mulighed for at lave individuelle programmer efter deltagernes ønsker og behov, så uanset om du vil lære at svømme, have tjekket din teknik eller ”bare” svømmer for at motionere, så er du velkommen på holdet. Her er mulighed for at anvende hjælpemidler.

 

VANDGYMNASTIK: (40 minutter/uge)

Holdet for alle unge/gamle, tykke/tynde, høje/lave, mænd/kvinder… kort sagt holdet for dem, der gerne vil motionere i vand, men ikke ønsker at svømme. Vi laver øvelser på både lavt og dybt vand – og vi prøver at nå igennem alle muskelgrupperne. Vi inddrager redskaber i træningen, f.eks. ”slanger” og vægte.

Man belaster ikke sin krop i vand, og kan derfor bevæge sig frit, dog med nogen modstand.

 

LEG og PLASK: (25 minutter/uge)

For børn i alderen 3-6 år sammen med en forælder i det store bassin. Holdet er primært for børn der ikke er klar til haletudseholdet eller har vandskræk.

Her er forælder og barn sammen i vandet, og forælderen fungerer som trænerens og barnets hjælper til at modtage og forstå en besked. Der arbejdes med at komme i vandet, at lære at flyde, at bevæge sig i vand, samt det vigtigste - en masse leg og gennem legen introduceres børnene til svømning på ryggen og på maven, dykning & hop i fra kant..

 

Klubben anbefaler brug af våddragter.

 

BABYSVØMNING: (25 minutter/uge)

Foregår i varmtvandsbassinet. Her lægges vægt på at barn og forældre har det sjovt sammen med bl.a sanglege og dykkelege. Svømningen medvirker til at styrke barnets motorik og hjælper til at bevare barnets vandglæde. Samtidig får barnet en naturlig respekt for vandet, og evnen til selvredning opøves.. Husk at børnene skal anvende specielle babysvømme bukser.

 

T3: (120 minutter/uge samt landtræning)

Holdet du bliver valgt ud til. Holdet trænes i samarbejde med STT og af deres træner efter deres retningslinjer. Du skal derfor følge deres regler og vejledninger